Aktivist og foreningsmenneske

Jeg er et ægte barn af foreningsDanmark og medlem af et hav af foreninger af mange slags – og i nogle er jeg særligt aktiv.

Gambia Media Support (GAMES)

Gambia Media Support er en lille organisation, der blev etableret i 2006 af danske journalister, fotografer og andre mediefolk med det formål at støtte gambiske kolleger med at uddanne journalister og på andre måder forbedre kvaliteten af medierne i det lille vestafrikanske land. Vi har gennemført flere projekter med støtte fra Danida og været med til at oprette en formel uddannelse for journalister sammen med vores lokale partner Gambia Press Union. Tidligere havde Gambia slet ikke nogen uddannelse for journalister.

Jeg er næstformand i GAMES.

Globalnyt.dk

Globalnyt.dk er en helt uafhængig, non-profit, webbaseret nyhedstjeneste om dansk og internationalt udviklingssamarbejde og globale temaer. Den blev startet af journalist Jesper Søe – som U-landsnyt.dk – og har udviklet sig til at være uundværlig kilde til pålidelige nyheder og baggrundsinformation inden for sit brede felt.

Jeg skriver jævnligt til Globalnyt og har været i bestyrelsen for den forening, der driver tjenesten.

IDA Global Development (tidl. Ulandsfagligt Selskab)

IDA Global Development er et tværfagligt netværk under Ingeniørforeningen (IDA), der bl.a. arrangerer debatmøder om dansk og internationalt udviklingssamarbejde og globale temaer. Her sidder jeg med i bestyrelsen.

Freds- og Stabiliseringsberedskabet, FSB

Er ikke en forening, men et beredskab under Udenrigsministeriet. Det består af danskere, som med kort varsel er parate til at blive sendt ud på kortere missioner, f.eks. valgobservationer eller humanitære missioner. Jeg har været valgobservatør i Tanzania og i DR Congo. Og så redigerede jeg i ti år – 2003-2013 – nyhedsbrevet FSBnyt (tidl. IHBnyt). Jeg er naturligvis også medlem af den frivillige forening for FSB’ere, FSB-foreningen.